Natuurlijke stoffen

Ik let er op dat de in mijn collectie gebruikte stoffen, labels en verpakkingen van zo natuurlijke mogelijke materialen zijn gemaakt, om het milieu niet extra te belasten.

Linnen
100% Linnen is een mooi natuurproduct, maar omdat het geen elastan bevat, rekt de stof niet mee. Denk hieraan bij het bestellen en neem bij twijfel een grotere maat. Linnen heeft de eigenschap om snel te kreuken, maar dat mag, want dat maakt deze stof juist uniek.  Linnen is luchtig, aangenaam draagbaar, absorbeert transpiratie en wordt naarmate het gewassen en gedragen wordt alleen maar zachter en mooier. Het linnen is met natuurlijke plant-extracten geverfd en is dus veilig voor de allerkleinsten onder ons.
Tip: Was een linnen kledingstuk met vloeibaar wasmiddel en laat het niet te hard centrifugeren. Strijk "linksom", dit om de blinkende strijkstrepen te voorkomen. Linnen kan krimpen ook al wordt het op lagere temperaturen gewassen.

Bio Katoen (95%) met Elastan
Deze stof wordt in Europa gefabriceerd en is voorzien van het OKOTEX keurmerk. De elastan in deze stof zorgt voor rekbaarheid. Katoen kan krimpen, lees daarom de instructies op het waslabel goed door en volg deze op om eventuele krimp te beperken.

Knoopjes, strikjes e.d.

Het gebruik van knoopjes, strikjes, ritsen en andere harde materialen beperk ik tot een minimum om voor de allerkleinsten de veiligheid  en de draagbaarheid te verhogen. Echter, ook al heb ik de knoopjes en strikjes met de grootte zorg gemaakt en verwerkt, controle na elke wasbeurt is noodzakelijk!  Kijk na iedere wasbeurt of de knoopjes, strikjes of lintjes nog vast zitten.  
De knoopjes van de linnen kleding worden door mijzelf gemaakt. Mocht er eentje kapot gaan, kan deze worden nabesteld. Stuur dan via het contactformulier een mailtje en het knoopje wordt nageleverd. Er kan wel een kleurverschil ontstaan omdat de stof van het knoopje niet gewassen is.

Wasvoorschriften

Alle kledingstukken zijn voorzien van een waslabel. Mijn advies is om de instructies op te volgen. Zo blijft het artikel mooier. Omdat ik natuurlijke stoffen gebruik, is krimp en verkleuring echter niet te voorkomen. 

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven